روستای شهرستانک کرج کجاست؟

اگر شما هم از روزمرگی زندگی در دود، شلوغی و همهمه خسته شده اید و به دنبال منطقه ای خوش آب و هوا برای مسافرت هستید، بومچه پیشنهاد جذابی برایتان دارد. روستای شهرستانک از توابع بخش آسارا کرج و قرار گرفته در مسیر جاده چالوس، پیشنهاد جذاب بومچه برای شما می باشد. این روستای زیبا دارای باغ، رودخانه، آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری فراوان می باشد و هر ساله، گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این روستای خوش آب و هوا و جاذبههای گردشگری اش، آشنا کنیم.
روستای شهرستانک کرج کجاست؟
روستای شهرستانک، روستایی در نزدیکی تهران و کرج می باشد و فاصله ی اندکی با این دو شهر پرجمعیت ایران دارد. این روستا، با دارا بودن جاده ای کوهستانی، درههایی سرسبز، باغ های میوه، رودخانه ای با آب زلال و خاک حاصلیز، از لحاظ پوشش گیاهی و طبیعی، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. همچنین وجود کاخ ناصری شهرستانک، کتیبه ناصری، قلعه دزدبند و همچنین خانه باغ های قدیمی و زیبای این روستا، شهرستانک را از لحاظ تاریخی نیز، به روستایی جذاب و زیبا تبدیل می کند.
روستای شهرستانک در هر فصلی، منطقه ای زیبا برای سفر می باشد و می توان در هر فصل، از جاذبه های گردشگری آن، نهایت لذت را برد. اما بهترین زمان سفر به شهرستانک، فصل پاییز است. سفر به این روستای زیبا و دیدن منظره ی چند رنگ این روستا در فصل پاییز، لذت خاصی دارد و نمی توان آن را با باقی فصلها، مقایسه کرد.
شهرستانک، همانطور که از اسمش پیداست، به معنای شهر کوچک می باشد. همچنین آب و هوای این روستا، در زمستان سرد و در تابستان، معتدل می باشد.
موقعیت جغرافیایی شهرستانک
روستای شهرستانک در توابع بخش آسارا کرج و قرار گرفته در بین استانهای البرز و تهران می باشد و مرز بین این دو استان است. این روستای زیبا از البرز حدود 54 و از استان تهران، حدود 100 کیلومتر فاصله دارد و یکی از مناطق خوش آب و هوای نزدیک به پایتخت، محسوب می شود. ارتفاع روستای شهرستانک از سطح دریا نیز، به 2190 متر می رسد و این روستای زیبا، در بین کوهستان و در دره بنا شده است.
همچنین این روستا در مسیر جاده چالوس قرار گرفته و به این دلیل، در راه رسیدن به این روستا، می توان از مسیر زیبا و نوستالژی جاده چالوس نیز، لذت کافی را برد. شهرستانک از شمال با روستای کسیل، از جنوب با کن و سولقان، از شرق با شکرآب و آهار، و از غرب نیز با سرک، لانیز و شلینک، همسایه می باشد.
تاریخچه شهرستانک
به گفته افراد محلی، این روستا دارای تاریخی 4000 می باشد و وجود آب فراوان و خاکی حاصلخیز، در گذشته باعث روی آوردن افراد به این منطقه شده است. اما شواهدی که در این منطقه پیدا شده، به حدود قرن هشتم هجری برمیگردد و پژوهشگران تاکنون، سندی که مربوط به قبل از قرن هشتم باشد، در این منطقه پیدا نکرده اند.
این روستا در گذشته به نام شارسونک نیز شناخته می شده است و پس از گذشت سالهای متمادی، نام آن از شارسونک به شهرستانک تبدیل شده است. همچنین روستای شهرستانک بافت سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده و شما می توانید با قدم زدن در این روستا، خانه های کاه گلی و کوچه باغ های زیبای آن را به تماشا بنشینید.
مسیر دسترسی به شهرستانک از تهران و کرج
اگر شما قصد دارید از کرج به شهرستانک بروید، ابتدا باید، وارد خروجی جاده چالوس شوید. پس از طی کردن حدود 44 کیلومتر و رد کردن روستاهای آسارا، درده و ماهان، در نزدیکی گچسر به دوراهی شهرستانک می رسید. به طرف شهرستانک حرکت کنید و پس از اینکه حدود 10 کیلومتر را در این جاده طی کردید، به روستای شهرستانک می رسید. اما اگر می خواهید از تهران به این روستای زیبا بروید، ابتدا باید خود را از طریق اتوبان تهران_کرج به کرج برسانید، سپس همانطور که گفتیم، از کرج به شهرستانک بروید.
برای رفتن به شهرستانک از تهران، یک راه دیگر نیز هست که از اتوبان تهران_شمال می گذرد و پس از طی کردن حدود 60 کیلومتر، شما را به شهرستانک می رساند. اما راه جاده چالوس به دلیل زیبایی و چشم انداز فوق العاده اش، طرفدار بیشتری دارد و شما می توانید علاوه بر مقصد، از مسیر خود نیز نهایت لذت را ببرید.
5 مورد از جاذبههای گردشگری روستای شهرستانک
از آنجا که ممکن است برای شما هم جالب باشد تا جاذبه های گردشگری شهرستانک را بشناسید، در ادامه به معرفی 5 مورد از این جاذبه ها می پردازیم:
کاخ ناصری
اگر به حدود 150 سال قبل برگریدم، ناصرالدین شاه دستور ساخت کاخی زیبا در منطقه ای سرسبز به نام شهرستانک را به معمار باشی می دهد. معمار باشی که یکی از بهترین معمار های آن دوره بوده، این کاخ را به یکی از زیبا ترین کاخ های ساخته شده در زمان قاجاریه تبدیل می کند.
اما زیبایی و شکوه این کاخ تنها در دوره قاجار بود و پس از آن به ویرانه ای تبدیل شد که صفحات تاریخ را در خود جای داده است. این کاخ در سال 1348 توسط سازمان کوهنوردی کشور به عنوان اقامتگاهی موقت برای کوهنوردان انتخاب شده و در سال 1376 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. همچنین گفته می شود ساخت کاخ، سه سال به طول انجامیده و در سال 1260 کامل شده است.
گفته می شود کاخ ناصری محل شکار و تفریح ناصرالدین شاه بوده و ناصرالدین شاه، مراسم آشپزان خود را در آن برگذار می کرده است. همچنین اعتماد السلطنه در کتاب خاطرات خود درباره این مراسم می گوید: هرسال در یک روز معین، ناصرالدینشاه به اتفاق وزرا و رجال و شاهزادگان و دیگر نزدیکان خود، به شهرستانک می آمد و مراسم مخصوص آشپزان را به راه میانداخت.
رودخانه شهرستانک
اگر از داخل روستای شهرستانک عبور کنید، رودخانه ی پرآبی را می بینید که از وسط روستا می گذرد و آب زلال و گوارایی دارد. این رودخانه که از چشمه گل گیله در بالای کاخ ناصری سرچشمه می گیرد، پس از زیبایی بخشیدن و زندگی آفریدن در این روستا و اطرافش، در نهایت به رودخانه کرج می ریزد. همچنین طول رودخانه شهرستانک تا رسیدن به رودخانه کرج، 15 کیلومتر می باشد و در طول این مسیر، می توان درخت های قدیمی را یافت که سالهاست از این رودخانه می نوشند.
اگر در تابستان به این روستا سفر کردید، حتما به رودخانه آن بروید و از آب بازی در یک ظهر تابستانی، در کنار تابش مستقیم خورشید، نهایت لذت را ببرید. اما اگر در بقیه فصل های سال به این روستا رفتید، بهتر است از انجام این کار خودداری کنید، زیرا حتما کارتان به مطب دکتر می رسد. قبل از رسیدن به چشمه گل گیله و در امتداد مسیر کاخ ناصری، یک آبشار کم ارتفاع و عریض نیز وجود دارد. شما می توانید در کنار گردش در سطح روستا، به این آبشار زیبا نیز مراجعه کنید و لذت سفر خود را، چندین برابر کنید.
قلعه دزدبند
علاوه بر زیباییهای طبیعی روستای شهرستانک، این روستا دارای آثار تاریخی متعددی نیز می باشد. یکی از این آثار تاریخی که به این منطقه هویت بخشیده و نشان از قدمت و تاریخ کهن روستای شهرستانک می باشد، قلعه دزدبند یا قلعه دختر می باشد. این قلعه که بر روی بلندترین کوه این منطقه ساخته شده و دارای موقعیت استراتژیکی فوق العاده ای می باشد، از قلوه سنگ و ملات ساروج ساخته شده است. همچنین داخل آن با گچ پوشانده شده و دارای سبک معماری زمان ایلخانی و تیموری می باشد.
همچنین اشیا پیدا شده در اطراف این بنا، مربوط به دوره ایلخانی می باشد و به همین دلیل، عده ای عقیده دارند که قدمت آن به زمان ایلخانی یا تیموری برمیگردد. اما عده دیگری بر این باورند که این بنا مربوط به دوره ساسانی می باشد. در حال حاضر از این بنا، تنها پایه های سه اتاق و سقف یک اتاق باقی مانده است و تمام آن قلعه، به ویرانه ای تبدیل شده است. البته این مکان در اصل یک قلعه نبوده و یک بنا برای دیده بانی و نگهبانی به شمار میرفته. به احتمال زیاد نگهبانان در این بنا از افروختن آتش و روشن کردن چراغهای روغنی برای انتقال اطلاعات به یکدیگر استفاده می کرده اند.
در نهایت این اثر تاریخی، در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
کتیبه ناصری
در کنار کاخ ناصری، کتیبه ای نسبتا قدیمی وجود دارد که مانند این کاخ، مربوط به زمان ناصرالدین شاه قاجار است و قدمتی تقریبا 150 ساله دارد. در حال حاضر، نوشته های این کتیبه خوانا و قابل فهم نیستند، اما مردم محلی روایت جالبی برای آن نقل می کنند. آن ها می گویند: وقتی که ناصرالدین شاه در کاخ خود مشغول استراحت بوده، سنگ بزرگی از بالای کوه به سمت کاخ ناصری پرتاب می شود. اما این حادثه هیچ تلفات و ضرری نداشته و به همین دلیل، ناصرالدین شاه دستور می دهد تا این واقعه را بر روی آن سنگ، حکاکی کنند.
ابعاد این سنگ تقریبا بزرگ است و دارای بیش از 4 متر ارتفاع می باشد. اکنون شما می توانید به تنهایی و یا به همراه دوستان و خوانده خود، به دیدن این کتیبه بروید و از آن، عکس بگیرید و از سفر خود لذت ببرید.
درخت اورس
در نزدیکی روستای شهرستانک، درخت سرو پیری به نام اورس زندگی می کند که محلیان به آن، هورست نیز می گویند. این درخت 14 متر عرض و 17 متر طول دارد و تنه آن نیز، حدود 9 متر از محیط اطراف درخت را پوشانده است. اما جذاب ترین بخش اورس، قدمت آن است که پژوهشگران، آن را حدود 2800 سال تخمین زده اند و قدمت این درخت، باعث می شود گردشگران زیادی هرساله به این منطقه سفر کنند.
این درخت کهن، همواره شاهد اتفاقات این سرزمین بوده و به دلیل سن بالایش، از زمان پادشاهی کوروش بزرگ، ما و اجداد ما را نظاره می کرده است. همچنین اورس، قدیمی ترین موجود زنده کشورمان ایران می باشد و ما باید سعی در حفظ این اثر تاریخی زنده داشته باشیم.
جمع بندی بومچه
اگر به دنبال مقصدی آرام، زیبا و مفرح برای سفر خود هستید و نمی خواهید زیاد در راه باشید، پیشنهاد سایت بومچه به شما، روستای شهرستانک می باشد. این روستا با دارا بودن آب و هوایی پاک و جاذبه های تاریخی و طبیعی، می تواند خاطره خوبی از سفر به شما و عزیزانتان هدیه کند. همچنین موقعیت جغرافیایی شهرستانک به گونه ای است که با تهران و کرج فاصله زیادی ندارد و می توان در کمتر از دو ساعت، به این روستای جذاب رسید.
روستای شهرستانک آب و هوایی تقریبا معتدل دارد و بهترین زمان سفر به آن، پاییز می باشد. همچنین این روستا به دلیل قدمت چند صد سالهاش و آثار تاریخی متعددی که دارد، دارای هویت و اصالت تاریخی نیز می باشد.
اما اگر قصد شما سفر به استان البرز و اقامت در جاذبههای دیدنی آن است، سایت بومچه می تواند بهترین انتخاب شما برای اجاره ویلا در استان البرز باشد. سایت بومچه با مشاوران خبره و با تجربه اش، پشتیبانی 24 ساعته و کیفیت خوب به همراه قیمت مناسبش، می تواند سفری خاطره ساز برای شما و عزیزانتان تدارک ببیند. همین حالا به سایت بومچه بروید و ویلای مد نظر خود را با بهترین امکانات و خدمات، رزرو کنید.
آخرین آگهی ها

اجاره عمارت پارادایس دوبلکس با استخر سرپوشیده و جکوزی در کردان
البرز ، کردان ، 3 خوابه ، تا 15 مهمان

باغ ویلا اردیبهشت با استخر سرپوشیده در نظرآباد کرج
البرز ، نظرآباد ، 2 خوابه ، تا 12 مهمان

عمارت طلایی چهارخوابه با استخر و جکوزی
البرز ، سهیلیه ، 4 خوابه ، تا 12 مهمان

اجاره ویلا سه خوابه استخردار آبگرم کندلوس 2 کردان
البرز ، سهیلیه ، 3 خوابه ، تا 10 مهمان
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاهها
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.