خانه
ورود / ثبت نام

وبلاگ

دوشنبه 20 آذر 1402

موزه مردم شناسی رامسر

موزه مردم شناسی رامسر

موزه مردم شناسی رامسر یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر زیباست که در گشت و گذر شهری خود می‌توانید سری به آنجا زده و با فرهنگ زیبای گیلک و مازندران و شمال ایران از گیلان و گرگان بیشتر آشنا شوید. فرهنگ نزدیک به هم در این سه شهر شمالی در موزه مردم ‌شناسی رامسر به ‌خوبی به تصویر کشیده شده و شما را در جریان سبک زندگی، نوع کار و مردم محلی این مناطق قرار می‌دهد.
می خواهیم با هم گشتی در این موزه بزنیم تا ببینیم چه چیزهایی برای بازدید دارد، هزینه بلیط و اینکه دقیقاً کجای رامسر قرار گرفته را با هم بررسی می‌کنیم و در نهایت هم سری به سایر جاذبه ‌های دیدنی و گرشگری که در نزدیکی آن قرار گرفته خواهیم زد پس با ما همراه باشید.

موزه‌ای از فرهنگ مردم گیلک و مازندران

این موزه بسیار زیبا در نگاه اول، خانه روستایی و محلی به چشم می‌خورد که احتمالاً جذابیت خانه، شما را هم لحظه‌ای میخکوب کند. خانه‌ای که به شکل خانه‌های روستایی رامسر ساخته شده و در واقع موزه مردم ‌شناسی رامسر است.
این موزه در سال ۱۳۸۹ توسط سازمان میراث فرهنگی ساخته و افتتاح شد. این موزه دارای بخش‌های مختلفی است که در هر قسمت آن بخشی از فرهنگ و سبک زندگی مردم این منطقه را به تصویر کشیده و به‌طور کلی بیش از ۷۰۰ ابزار و ادوات مختلف در آن وجود دارد.
یکی از دلایل اهمیت بالای این موزه این است که تنها موزه موجود در منطقه برای معرفی فرهنگ و مردم های گیلک و مازندران و همچنین شمال کشور به شمار می‌رود.
در اینجا می‌توانید چیز های زیاد زیبایی مانند ابزارهای مختلف معماری داخلی و چیدمان یکی خانه محلی شمالی و کارهایی که بانوان در خانه انجام می‌دادند، مثل پارچه و چادر شب‌ بافی را ببینید.

 

ادرس دقیق و درست موزه مردم شناسی و راه های دسترسی به این موزه

آدرس: استان مازندران، رامسر، بلوار شهید باهنر، موزه مردم‌شناسی رامسر
برای دسترسی به موزه مردم ‌شناسی می‌توانید خودتان با ماشین شخصی یا تاکسی به بلوار باهنر رفته و در نهایت خود را به این موزه زیبا و دیدنی برسانید.
این موزه چه برای دیدن دارد؟
در موزه مردم‌شناسی رامسر شما به فرهنگ و تاریخچه زندگی مردم شمال کشور سفر می‌کنید. در اینجا انواع وسایلی که مردم در خانه‌ها استفاده می‌کردند وجود دارد.
وسایلی که در حال حاضر در زندگی و خانه‌های شهری خبری از آن‌ها نیست.
از جمله این وسایل می‌توان به چراغ‌های گردسوز و پیه سوز، سماورهای قدیمی، ظروف سفالی، قالی‌های دستباف، چادر شب بافی، کتاب‌های چاپی قدیمی، قرآن‌های خطی، وسایل کشاورزی و دامداری، صندوق‌های قدیمی، دستگاه نخ ریسی و… اشاره کرد.
این اشیا با همت مدیر موزه (عیسی خاتمی) جمع آوری شده و متعلق به همین فرد است.

تاریخچه بنای موزه مردم‌شناسی رامسر

موزه مردم ‌شناسی در رامسر سال ۱۳۸۹ افتتاح شد. هدف از ایجاد آن هم معرفی فرهنگ مردم این خطه و همچنین نگهداری ابزارها و وسایل قدیمی‌ست که در حال حاضر در کمتر جایی می‌توانی اثری از آن‌ها پیدا کرد.
وسایل موجود در موزه به همت آقای عیسی خاتمی که استاد جامعه‌ شناسی‌ است در طی یک دوره ۳۰ ساله یعنی از دهه ۶۰ تا ۹۰ جمع‌آوری شد. برخی از این آثار که متعلق به دوره قاجار هستند از مناطق مختلف گیلان و مازندران خریداری شده تا در معرض بازدید قرار بگیرند.
جذابیت این موزه باعث شد که شعبه دوم آن هم سال ۱۳۹۶ در مجتمع شهدای رامسر افتتاح شود.
اگر دوست دارید بخش زنده‌ای از فرهنگ و سبک و سیاق سنتی مردم شمال را از نزدیک ببینید و تجربه کنید، در این سفر سری به روستای جواهرده بزنید.


هزینه بازدید از موزه مردم شناسی و بهترین زمان برای دیدن آن
بهترین زمان سفر به رامسر زیبا اواسط بهار و همچنین اوایل پاییز است. در این زمان‌ها آب و هوا خنک و مطبوع و همچنین به دور از رطوبت شمال کشور است که زیبایی‌های این شهر را دو چندان می‌کند. پس اگر قصد سفر به رامسر را دارید، در این دو فصل برنامه‌ریزی کنید و در لیست جاهای دیدنی رامسر، از موزه مردم‌شناسی هم بازدید کنید.
برای بازدید از این موزه می‌توانید در ایام هفته به جز جمعه‌ها از ساعت ۸ صبح الی ۶ بعد از ظهر مراجعه کنید. دیدن بخش‌های مختلف موزه حدود ۲-۳ ساعت زمان نیاز دارد.

 

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه‌ها

اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت می کند.